Balter Bau Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. +36-70/38-00-460

„TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSE A BALTER BAU KFT.-NÉL

A BALTER BAU Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. győri telephelyén 1 db SCM Gabbiani st115 táblafelosztót, 1db Stefani KD- "T-ERL" egyoldalas élzárót és 1db Graf állványt vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 39 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A Társaság 2006-ban családi vállalkozásként alakult, kezdetben építőipari kivitelező tevékenységgel. 2010 óta egyedi bútorgyártási tevékenységet végez. Jelen projekt keretein belül bútorgyártói tevékenységének technológiáját fejlesztette.

A társaság elérni kívánt célja, hogy projekt megvalósításával létrehozzon egy faipari feldolgozó üzemet. A beszerzett eszközökkel a társaság saját gyártási tevékenységét fejleszti, illetve lehetőséget biztosít a környékbeli asztalosoknak, korszerű technológiával végzett bérgyártásra. A beruházás megvalósításával, a társaság bútoripari tevékenységéből származó árbevétele nő.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy, SCM Gabbiani st115 táblafelosztót, a korszerű technológiának köszönhetően saját termékeinek minősége nő, gyártási ideje csökken, így a felszabadult kapacitásokat a bérgyártási tevékenységre fordíthatja, ezáltal a termelékenység növekszik. A Stefani KD- "T-ERL" egyoldalas élzárónak köszönhetően az egyes termékekre fordított munkaidő csökken, illetve az elvégzett munka minősége javul. A Graf állvány beszerzésével nincs szükség a továbbiakban állványt bérelni, így a Társaság által gyártott homlokzati díszítő elemek beszerelésének költsége csökken. A beszerezett eszközöknek köszönhetően a Társaság költségei csökkennek, termékei minősége javul, termelési kapacitása nő, ebből kifolyólag árbevétele nő.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

 

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 39 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

A projektről bővebb információt a www.balterbau.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Teidlné Gábriel Annamária

Elérhetőségeink: telefonszámunk: +36 (70) 4556904, e-mail címünk: t.ancsa@balterbau.hu

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-01709

Befejezés időpontja: 2018.06.18.; Támogatás aránya: 44,8%

A támogatás összege: 39 127 578,- Ft